utorok 7. apríla 2015

Jablkové cupcakes s pomarančovým krémom ( bez múky a cukru )

Ahojte :-)
Je po Veľkonočných sviatkoch a iste každý z vás čo to pojedol a telu sa žiada prijať niečo zdravšie :-) Tak dnes som si pre vás pripravila včera narýchlo vymyslené mafinky bez múky a cukru... Koláčikov bolo doma plno, ale dostala som chuť na zdravšiu alternatívu a tak som vymyslela túto dobrotu:
Cup cakes sú svieže, cesto šťavnaté a ľahučké :-)


Ako na to?

Cesto: 
1 väčšie jablko, 100 g pomleté ovsené vločky, 100 g pomleté mandle, 3 vajíčka, 3 veľké lyžice biely jogurt, 50 g kokosový cukor, 2 veľké lyžice kokosový olej ( kto nemá môže dať aj Raciol, ale nie slnečnicový), 1 malá lyžička sóda bikarbóna
Plnka:
200 g jemný tvaroh, 200 g mascarpone, nastrúhaná pomarančová kôra z jedného pomaranča, vanilkový struk, agáve sirup podľa chuti

Takto sa to podarí...
Jabĺčko si nastrúhame na strúhadle na "veľkej slze", pridáme jogurt, vajíčka, rozpustený kokosový olej, všetko spolu premiešame a pridáme všetky sypké ingrediencie... pomleté vločky, pomleté mandle, kokosový cukor a sódu bikarbónu. Dobre premiešame a cesto dáme do košíčkov na mafiny, ktoré sme si porozkladali do plechu na mafinky :-) Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov.
Kým sa nám mafinky pečú pripravíme si jednoduchý krém... Všetky suroviny na krém zmiešame, agáve pridajte podľa chuti, či máte radi krém sladší alebo sviežejší :-)
Upečené mafinky necháme poriadne vychladnúť. Zdobiacu špičku naplníme krémom a krém navrstvíme na mafinky a ľubovoľne ozdobíme :-)
Užite si tento zážitok plný sviežosti :-)
Vaša Ivka :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára