štvrtok 2. apríla 2015

Špenátové rizoto so sušenými paradajkami, parmezánom a grilovanou cuketou

Zdravím vás Dobrotkovia :-)
Tak pre inšpiráciu vám dnes prikladám jeden zo zdravých chutných receptov...
A čo je dôležité: špenát kraľuje medzi najvýživnejšími potravinami! ;-) Predsudky s farbou nie sú na mieste, i keď to mnohí máme zakorenené v sebe z detstva, viem :-))) Ale ...  Okrem pevnejšieho zdravia získate konzumovaním špenátu ako bonus krajšie nechty, silnejšie vlasy a zdravú, elastickejšiu pleť. 
Využitie tejto skvelej rastlinky je naozaj široké a tu na mojom blogu ho budeme skloňovať vo viacerých receptoch :-) Dnes si teda pripravíme chutný bezmäsitý obedík, v ktorom bude kraľovať tento zelený kráľ... Tak? Což takhle dát si špenát?


Tak poďme na to...

Pre 2 osoby potrebujeme:
200 g uvarenej ryže ( ja najradšej používam natural ryžu, je veľmi výživná, ale ak niekomu vyhovuje biela klasická, alebo akákoľvek iná, nech sa páči :-) ... akákoľvek, ktorá vám chutí je fajn)
200 g čerstvé špenátové listy
3 strúčiky cesnaku
1 šalotka, alebo menšia červená cibuľa
5 ks sušených paradajok
olivový olej
soľ
čierne korenie
100 g tavený nízkotučný syr
50 g parmezán
1 stredne veľká cuketa
Takto sa to podarí...
Na panvičke si zohrejeme olivový olej, na ktorom do sklovita opražíme nakrájanú šalotku, pridáme prepláchnuté čerstvé špenátové listy, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a necháme pár minút podusiť. Potom pridáme tavený nízkotučný syr, miešame, kým sa syr celkom neroztopí a vznikne nám krémová konzistencia. Potom pridáme nakrájané sušené rajčiny a pretlačené strúčiky cesnaku. Do tejto zmesi potom vsypeme uvarenú ryžu a premiešame. Vznikne nám krémové jemné rizoto :-) 
Na grilovaciu panvicu dáme kúsoček olivového oleja a do zlatista na nej opekáme po dĺžke nakrájanú cuketu na plátky, ktorú sme si predtým veľmi jemne osolili... 
Tak rizotko podávame posypané s nastrúhaným parmezánom a ugrilovanou cuketou. K tomu doporučujem kopec ľubovoľného zeleninového šalátu :-)
Dobrú chuť :-)
Vaša Ivka :-)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára