piatok 15. mája 2015

Extra rýchly "chessecake" v pohári

Ahojte :-)
Konečne sú dni teplejšie a my sme sa zajtra rozhodli uvariť si von prvý tohtoročný kotlíkový gulášik :-) No a ako to už iste aj vy poznáte, po dobrom guľášiku zachutí aj niečo sladké... Samozrejme čakáme aj priateľov a tak som sa rozhodla pre túto osviežujúcu sladkosť :-)
Tentokrát svieži, rýchly dezertík do pohára :-)
Bol hotový mega rýchlo a chutí fakt mega sviežo :-) 
Ja som chystala dezert až pre 20 hostí, ale tu vám uvediem rozpis surovín pre 4 osôbky :-) Ale upozorňujem, že je tak fantastický a 4 porcie vám stačiť nebudú :-)))))




Tak poďme na to:

Potrebujeme:
Sušienková vrstva: 100 g celozrnné maslové sušienky ( môžu byť aj klasické, ale ja mám tieto špeciálne rada, lebo sú veľmi jemné a extra chrumkavé), 50 g rozpustené maslo, 1 vanilínový cukor
Tvarohová vrstva: 150 g biely smotanový jogurt, 150 g tvaroh jemný, 3 polievkové lyžice práškový cukor, 1 vanilínový cukor ( kto máte radi ešte sladšie, tak si cukor dajte podľa svojej chuti)
Ovocná vrstva: 350 g čerstvých alebo mrazených jahôd a malín, 1 vanilínový cukor, 3 polievkové lyžice krupicový alebo kryštálový cukor

Takto sa to podarí:

Polovicu sušienok si pomelieme a polovicu si len tak v rukách podrvíme. Zmiešame ich s cukrom a roztopeným maslom. Túto sypkú chrumakavú zmes navrstvíme do pohára ( na 1 porciu cca 2 plné polievkové lyžice). 
Tvaroh vymiešame s jogurtom, práškovým cukrom a vanilínovým cukrom do hladka a rozdelíme do pohárov na sušienkovú zmes. Maliny a jahody zasypeme vanilínový a kryštálovým cukrom a premiešame. Rozdelíme na tvarohovú plnku. Ozdobíme medovkou a šup do chladničky. Keďže napoužívame želatínu, je to aj rýchla alternatíva dezertu pre nečakanú návštevu :-) 

S láskou Ivka :-)