piatok 15. mája 2015

Extra rýchly "chessecake" v pohári

Ahojte :-)
Konečne sú dni teplejšie a my sme sa zajtra rozhodli uvariť si von prvý tohtoročný kotlíkový gulášik :-) No a ako to už iste aj vy poznáte, po dobrom guľášiku zachutí aj niečo sladké... Samozrejme čakáme aj priateľov a tak som sa rozhodla pre túto osviežujúcu sladkosť :-)
Tentokrát svieži, rýchly dezertík do pohára :-)
Bol hotový mega rýchlo a chutí fakt mega sviežo :-) 
Ja som chystala dezert až pre 20 hostí, ale tu vám uvediem rozpis surovín pre 4 osôbky :-) Ale upozorňujem, že je tak fantastický a 4 porcie vám stačiť nebudú :-)))))




Tak poďme na to:

Potrebujeme:
Sušienková vrstva: 100 g celozrnné maslové sušienky ( môžu byť aj klasické, ale ja mám tieto špeciálne rada, lebo sú veľmi jemné a extra chrumkavé), 50 g rozpustené maslo, 1 vanilínový cukor
Tvarohová vrstva: 150 g biely smotanový jogurt, 150 g tvaroh jemný, 3 polievkové lyžice práškový cukor, 1 vanilínový cukor ( kto máte radi ešte sladšie, tak si cukor dajte podľa svojej chuti)
Ovocná vrstva: 350 g čerstvých alebo mrazených jahôd a malín, 1 vanilínový cukor, 3 polievkové lyžice krupicový alebo kryštálový cukor

Takto sa to podarí:

Polovicu sušienok si pomelieme a polovicu si len tak v rukách podrvíme. Zmiešame ich s cukrom a roztopeným maslom. Túto sypkú chrumakavú zmes navrstvíme do pohára ( na 1 porciu cca 2 plné polievkové lyžice). 
Tvaroh vymiešame s jogurtom, práškovým cukrom a vanilínovým cukrom do hladka a rozdelíme do pohárov na sušienkovú zmes. Maliny a jahody zasypeme vanilínový a kryštálovým cukrom a premiešame. Rozdelíme na tvarohovú plnku. Ozdobíme medovkou a šup do chladničky. Keďže napoužívame želatínu, je to aj rýchla alternatíva dezertu pre nečakanú návštevu :-) 

S láskou Ivka :-)



streda 29. apríla 2015

Feta grilovaná v prosciute na rukolovom šaláte s červenou cibuľkou, cherry paradajkami a vinaigrette dresingom

Ahojte :-)
Milujem túto kombináciu ... Úplne jednoduché papaníčko, rýchlo pripravené a pôžitok pre chuťové zmysly...
 

Čo budete potrebovať?
Na 2 porcie:
200 g syr Feta, 6 plátkov prosciuto, 150 g rukola, 10 ks cherry paradajky, 1 červená cibuľka, olivový olej na grilovanie
Vinaigrette dresing: 6 lyžíc olivový olej,  3 lyžice balsamico ocot, 2 malé lyžičky horčica, 2 malé lyžičky med, soľ, ml.čierne korenie

Ako na to?
Fetu si nakrájame na obdĺžniky, obalíme v plátku prosciuta, ugrilujeme na troške olivového oleja na grilovacej panvici.
Umytú rukolu, cherry paradajky rozkrojené na polovičky a cibuľku nakrájanú na plátky naservírujeme na tanier, prelejeme vinegrette dresingom a uložíme ugrilovanú fetu.
Dresing si pripravíme zmiešaním všetkých surovín, kým sa nám krásne prepoja. Každý máme individuálne chute a tak soľ a med kľudne pridajte podľa chuti, ale základ na tento francúzsky dresing je pomer 6 lyžíc oleja a 3 lyžíc balzamico octu :-)
Tento šalátik podávam s hriankami z celozrnného chlebíka :-)

Dobrú chuť :-)

utorok 14. apríla 2015

Pečené mäsové a bryndzové pirôžky

Ahojte :-)
Tieto pirôžky milujem a aj celá moja rodina a priatelia čo ich už ochutnali si vždy pýtali recept. Preto sa chcem oň podeliť aj s vami priatelia. Či si ich spravíte na piknik, alebo len tak k vínku na večer, alebo pre priateľov či návštevu... uvidíte, že sa za nimi len tak zapráši :-)
Cesto je chrumkavé a jemné. Každému viac chutí niečo iné.. niekto má radšej mäsovú plnku, niekto sa zasa teší na bryndzu, ale obe plnky sú skvelé a tak chrumkavé pirôžky vo vnútri skrývajú chutné prekvapenie v podobe plnky, ktorá im dá šmrnc :-)



Čo na túto dobrotu potrebujeme?
Cesto:
600 g hladká múka, 300 g Hera (maslo), 4 vajcia, 4 veľké lyžice kyslej smotany, 1/2 malej lyžičky čevenej mletej papriky, štipka soli
Mäsová plnka:
300 g údeného mäsa ( najradšej kupujem údené morčacie prsíčka /v Lidli/, mám istotu, že je to čisté mäsko bez prídavku soli a iných prísad, ktoré pridávajú do údených mias...), 1 menšia cibuľa, 1 vajce, 3 veľké lyžice kyslej smotany,  štipku čierne ml. korenie
Bryndzová plnka:
300 g bryndza, 1 vajce, (môžete pridať podľa chuti aj pažítku)

Takto sa to podarí...
Suroviny na cesto zmiesime v miske a dáme do chladu chvíľu odpočinúť. Zatiaľ si pripravíme plnky.
Mäsová: Údené mäsko si najemno pomelieme, cibuľku najemno nakrájame, zmiešame, pridáme vajce, koreniny, kyslú smotanu a všetko dobre premiešame.
Bryndzová: Bryndzu vymiešame s vajíčkom a kyslou smotanou do hladka, môžeme pridať najemno nakrájanú pažítku.
Odležané cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko. (veľmi dobre sa s týmto cestom pracuje). Formičkami na pirohy vykrajujeme kolieska ( priemer 8cm), na každé koliesko navrstvíme plnku, preložíme na polovice a zatlačíme. ( Kto nemá formičku na pirohy, vykrojí koliesko a po naplnení preloží na polovice, okraje potrieť bielkom a pozatláčať vidličkou). Každý pirôžok potrieme rozšľahaným vajíčkom a ukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme pri 220 stupňov do zlatista.
Z tejto dávky vyjde cca 50 kúskov :-)
Vaša Ivka



Božské broskyňovo-tvarohové kocky

Ahojte :-)
Dnes sem pridám fantastický koláčik, ktorý dostal prímenie BOŽSKÝ od ľudí, ktorý ho u nás jedli a tak mu to aj zostalo. Z broskyňovo-tvarohových kociek sa stali navyše božské :-)))
Ale! Zaslúžia si to :-) Priznám sa bol to môj prvý zákusok, v ktorom sa používa k príprave želatína. Vždy som sa totiž obávala používať želatínu do zákuskov, s tým, že to neodhadnem alebo nezapracujem správne do hmoty ako mám...
Tak vám v postupe presne rozpíšem ako tento skvelý koláčik krok po kroku urobiť tak, aby sa božsky podaril :-)
A verím tomu, že tí, ktorým ho ponúknete sa nezmôžu po prvom súste ani na slovo a povedia len sladké hmmmmm .... :-)))
Navyše je svieži, lahodný, šťavnatý a jemný zároveň ;-)

Čo budeme potrebovať?

CESTO: 6 vajec, 180 g krupicový cukor, 100 ml vlažnej vody, 180 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva

PLNKA:
500 g mäkký tvaroh, 150 g práškový cukor, 1 vanilínový cukor, ½ citróna, alebo pomaranča (podľa chuti), 0,50 l 33% smotany na šľahanie, 20 g želatíny v plátkoch, 100 ml broskyňovej šťavy z kompótu, 50g marhuľový džem, 300 g broskyňový (marhuľový) kompót, 1 ks tortové želé číre, alebo farebné .- podľa vašej vôle 

Takto sa to podarí...
Cesto: Vyšľaháme si žĺtka s cukrom a 1 dcl vody, z bielok si vyšľaháme sneh, múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. K vyšľahanej žĺtkovej pene striedavo pridávame sneh a vsypávame múkovú zmes.. Cesto vylejeme na plech na ktorý sme dali papier na pečenie a pečieme pri 180 C.

Plnka: Vyšľaháme si šľahačku zo smotany, pridáme k nej tvaroh, práškový a vanilínový cukor, šťavu a nastrúhanú kôru z ½ citróna alebo pomaranča. Želatínu v plátkoch si rozpustíme v 100 ml broskyňovej (marhuľovej) kompótovej šťavy, miešame stále až do bodu varu! (Nepripravujeme želatínu podľa návodu na obale). Ešte horúcu poriadne metličkou zašľaháme do krému. 
Cesto si po upečení a vychladnutí prekrojíme na polovice, opatrne, lebo je krehké! Pláty sa vám budú možno zdať tenké, ale je to v poriadku, len treba s tým opatrne narábať. Jeden korpus natrieme marhuľovým džemom, naň rozotrieme tvarohovo- šľahačkovú plnku, prikryjeme druhým korpusom a dáme stuhnúť cca na 15 min. do chladničky. Potom natrieme aj povrch druhého korpusu zľahka džemom, naukladáme naň na jemné plátky nakrájané broskyne (marhule), ľubovoľne ozdobíme. Uvaríme si tortové želé podľa návodu a stredne vychladnuté ho nalejeme na broskyne. Znova dáme do chladničky. Je potrebné vydržať aspoň pol dňa, aby sa chute krásne prepojili a plnka stuhla a aby sa vám dobre krájal. Najlepšie je krájať ho cukrárenským pílkovým nožom namáčaným do horúcej vody. Odporúčam krájať veľké kocky, načo chodiť každú chvíľu dokladať na tanier.
J  Ale nie ... na tento koláčik sa to tak hodí. Prajem vám skvelý gastronomický zážitok. Je fakt božský! 
Vaša Ivka

piatok 10. apríla 2015

Čokoládovo kokosová torta bez múky a cukru

Ahojte :-)
Milujem jar... dni sú dlhšie a aj vy mi určite dáte za pravdu, že stíhame toho viac ako inokedy :-)
Tak som aj ja dnes navyše stihla upiecť túto zdravú tortičku na víkend :-)
Už sme ju samozrejme s mojou dcérkou stihli ochutnať, aby sme sa mohli s vami podeliť o chuťový zážitok ...
Tak poviem vám stojí to za to! Je jednoduchá na prípravu, hotová raz - dva :-)))  A fakt skvelá... Korpus je jemný, krehký... kokosová plnka šťavnatá a čoko poleva tomu celému dá ten skvelý šmrnc.
Kokos a čokoláda ... jedna zo skvelých kombinácií, kde nemáme čo pokaziť...
Tak poďme na to...


Na korpus potrebujeme:
220g pomleté vlašské orechy, 2 veľké kopcovité lyžice holandské kakao, 80g kokosový cukor, 1 dcl kokosové mlieko, 2 plné veľké lyžice rozpusteného kokosového oleja, 2 vajcia, 1/2 malej lyžičky sódy bikarbóny
Kokosová vrstva:
200 g kokos, 60 g mandľová múka (najemno pomleté mandle), 2 dcl kokosové mlieko, 4 veľké lyžice agáve (alebo môže byť med, javorový sirup)
Čokoládová poleva:
150g kvalitná čokoláda s min. obsahom kakaa 74%, 1 dcl kokosové mlieko, agáve (alebo môže byť med alebo javorový sirup) podľa chuti

Takto sa to podarí...
Potrebujeme tortovú formu s priemerom 26 cm, ktorú vymastíme kokosovým olejom a vysypeme pomletými orieškami...
Čoko korpus: V mise zmiešame orechy, kakao, sódú bikarbónu. V mixéri vyšľaháme vajcia s kokosovým cukrom so peny, potom pridáme kokosové mlieko a kokosový olej a vyšľaháme do hladka. K tejto hmote postupne vmiešame sypkú orechovo kakaovú zmes. Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy a pečieme pri 180 st. Po upečení necháme poriadne vychladnúť.
Kokosová vrstva: Suroviny na kokosovú vrstvu spolu zmiešame. Ale mlieko si prosím vás zohrejte v mikrovlnke, lepšie vsiakne do kokosu :-) Ak sa vám bude zdať zmes sypká kľudne pridajte ešte kokosové mlieko, alebo agáve. Tiež ak máte radi plnku sladšiu, ochuťte si hmotu s agáve podľa chuti. Po vychladnutí korpusu naň navrstvite kokosovú vrstvu a poriadne utlačte rukami... Na kokosovú vrstvu rozotrieme čokoládovú polevu a necháme v chladničke stuhnúť cca 2 hod :-)
Čoko poleva: V kotlíku nad parou rozpustíme čokoládu, primiešame kokosové mlieko a agáve. Vymiešame do hladka.

A je to! Prajem vám krásny čoko-koko zážitok :-)
Vaša Ivka

Dijonské kuracie stehná plnené prosciuttom, parmezánom, špenátom a sušenými paradajkami, podávané s krémovým rizotom

Zdravím vás ;-)
Včera som pripravila mojim milovaným skvelý, dovolím si tvrdiť, že až kráľovský obed :-) Tento receptík je zvlášť vhodný na špeciálne príležitosti, ale myslím si, že každý deň by mal byť pre nás špeciálny... Súhlasíte? Spravila som ho pre radosť mojim blízkym, pretože ich veeeeľmi ľúbim a keď vidím ako im chutí, zaleje ma obrovská radosť :-) Navyše obedík je veľmi ľahký a zdravý :-) Viem, viem... poviete si prosciutto... Ale! Kto ho nemá rád, tak ho kľudne môže nahradiť šunkou s min 95% mäska... Ja mám najradšej kuraciu alebo morčaciu šunku a použila som ju aj včera do tejto dobrotky namiesto prosciutta. Takže nemám nič proti náhradám a experimentovaniu, častokrát sa z toho "vykľuje" ešte niečo lepšie :-))) No a keďže môj mužíček nemá rád kuracie stehná, tak som spravila kompromis a použila som aj vykostené kuracie stehná a pre mužíčka kuracie prsíčka :-) Takže môžete si takto samozrejme naplniť akékoľvek mäsko :-) Výsledok je ale naozaj jedinečný a to nepreháňam! Mäsko je šťavnaté, vláčne, krásne poprepájané chuťou všetkých ingrediencií, ktoré použijeme na naplnenie a fantasticky sa k mäsku hodí jemné krémové rizotko - u nás z natural ryže! , ktoré tu spĺňa tú starú známu funkciu "čerešničky na torte" :-)

Ako na to? 
Potrebujeme na 4 porcie:
4ks-1kg kuracie stehná ( kto nemá rád tak prsíčka ), 50g sušené paradajky, 70g parmezán, 70g čerstvé špenátové listy, 50g prosciutta alebo kvalitnej kuracej či morčacej šunky, 50ml olivový olej, soľ, mleté korenie , 20g cesnak očistený,  1 stredná šalotka alebo červená cibuľka, 400g ryža natural, 50g nízkotučný tavený syr, 50g maslo, 50g dijonska horčica,  slepačí vývar na podlievanie


Postup: 
Kuracie stehná vykosíme, osolíme a okoreníme, potrieme dijonskou horčicou. Na vrch dáme plát prosciutta. Zo sušených paradajok, parmezánu spravíme zmes ( paradajky nakrájame a parmezán nastrúhame na veľkej slze), ktorú dáme na vrch prosciutta, prikryjeme čerstvými špenátovými listami a zrolujeme do rolky. Rolky  ukladáme na hlbší pekáč, ktorý sme potreli olivovým olejom, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry ( 220 st.) na pol hodinky a občas podlievame.
Rizoto: Na panvicu dáme olivový olej a restujeme cibuľku a cesnak nakrájaný na drobno. Pridáme uvarenú natural ryžu a podlejeme vývarom. Pridáme nízkotučný tavený syr, premiešame kým sa nerozpustí a nakoniec pridáme plátok masla na zjemnenie. Spravíme husté rizoto. Servírujeme na kôpku rizota rozkrájame rolky kuraciny a prelejeme omáčkou z mäsa. Veľmi sa k tomu hodí rukola jemne pokvapkaná šťavou z čerstvého šťavnatého citrónika :-)

Mňam!
Vaša Ivka :-)

utorok 7. apríla 2015

Jablkové cupcakes s pomarančovým krémom ( bez múky a cukru )

Ahojte :-)
Je po Veľkonočných sviatkoch a iste každý z vás čo to pojedol a telu sa žiada prijať niečo zdravšie :-) Tak dnes som si pre vás pripravila včera narýchlo vymyslené mafinky bez múky a cukru... Koláčikov bolo doma plno, ale dostala som chuť na zdravšiu alternatívu a tak som vymyslela túto dobrotu:
Cup cakes sú svieže, cesto šťavnaté a ľahučké :-)


Ako na to?

Cesto: 
1 väčšie jablko, 100 g pomleté ovsené vločky, 100 g pomleté mandle, 3 vajíčka, 3 veľké lyžice biely jogurt, 50 g kokosový cukor, 2 veľké lyžice kokosový olej ( kto nemá môže dať aj Raciol, ale nie slnečnicový), 1 malá lyžička sóda bikarbóna
Plnka:
200 g jemný tvaroh, 200 g mascarpone, nastrúhaná pomarančová kôra z jedného pomaranča, vanilkový struk, agáve sirup podľa chuti

Takto sa to podarí...
Jabĺčko si nastrúhame na strúhadle na "veľkej slze", pridáme jogurt, vajíčka, rozpustený kokosový olej, všetko spolu premiešame a pridáme všetky sypké ingrediencie... pomleté vločky, pomleté mandle, kokosový cukor a sódu bikarbónu. Dobre premiešame a cesto dáme do košíčkov na mafiny, ktoré sme si porozkladali do plechu na mafinky :-) Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov.
Kým sa nám mafinky pečú pripravíme si jednoduchý krém... Všetky suroviny na krém zmiešame, agáve pridajte podľa chuti, či máte radi krém sladší alebo sviežejší :-)
Upečené mafinky necháme poriadne vychladnúť. Zdobiacu špičku naplníme krémom a krém navrstvíme na mafinky a ľubovoľne ozdobíme :-)
Užite si tento zážitok plný sviežosti :-)
Vaša Ivka :-)

štvrtok 2. apríla 2015

Špenátové rizoto so sušenými paradajkami, parmezánom a grilovanou cuketou

Zdravím vás Dobrotkovia :-)
Tak pre inšpiráciu vám dnes prikladám jeden zo zdravých chutných receptov...
A čo je dôležité: špenát kraľuje medzi najvýživnejšími potravinami! ;-) Predsudky s farbou nie sú na mieste, i keď to mnohí máme zakorenené v sebe z detstva, viem :-))) Ale ...  Okrem pevnejšieho zdravia získate konzumovaním špenátu ako bonus krajšie nechty, silnejšie vlasy a zdravú, elastickejšiu pleť. 
Využitie tejto skvelej rastlinky je naozaj široké a tu na mojom blogu ho budeme skloňovať vo viacerých receptoch :-) Dnes si teda pripravíme chutný bezmäsitý obedík, v ktorom bude kraľovať tento zelený kráľ... Tak? Což takhle dát si špenát?


Tak poďme na to...

Pre 2 osoby potrebujeme:
200 g uvarenej ryže ( ja najradšej používam natural ryžu, je veľmi výživná, ale ak niekomu vyhovuje biela klasická, alebo akákoľvek iná, nech sa páči :-) ... akákoľvek, ktorá vám chutí je fajn)
200 g čerstvé špenátové listy
3 strúčiky cesnaku
1 šalotka, alebo menšia červená cibuľa
5 ks sušených paradajok
olivový olej
soľ
čierne korenie
100 g tavený nízkotučný syr
50 g parmezán
1 stredne veľká cuketa
Takto sa to podarí...
Na panvičke si zohrejeme olivový olej, na ktorom do sklovita opražíme nakrájanú šalotku, pridáme prepláchnuté čerstvé špenátové listy, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a necháme pár minút podusiť. Potom pridáme tavený nízkotučný syr, miešame, kým sa syr celkom neroztopí a vznikne nám krémová konzistencia. Potom pridáme nakrájané sušené rajčiny a pretlačené strúčiky cesnaku. Do tejto zmesi potom vsypeme uvarenú ryžu a premiešame. Vznikne nám krémové jemné rizoto :-) 
Na grilovaciu panvicu dáme kúsoček olivového oleja a do zlatista na nej opekáme po dĺžke nakrájanú cuketu na plátky, ktorú sme si predtým veľmi jemne osolili... 
Tak rizotko podávame posypané s nastrúhaným parmezánom a ugrilovanou cuketou. K tomu doporučujem kopec ľubovoľného zeleninového šalátu :-)
Dobrú chuť :-)
Vaša Ivka :-)


streda 1. apríla 2015

Fantastická čokoládová torta s mango zmrzlinou a malinami

Ahojte Dobrotkovia :-)
Tak dnes pridávam Fantastickú čokoládovú tortu... Cesto je bez múky, ktorú som nahradila orieškami, ale aby bola tak skvelá ako má byť, žiadne iné náhrady tam nie sú. Cesto je preto veľmi krehké a s mega okoládovou plnkou sa priam všetko rozplýva na jazyku. Pri podávaní som ju ešte doplnila o kopček sviežej zmrzlinky ( najlepšia je mango alebo pomarančová ) ... 
Tak čokoholici tešte sa :-)


Ideme na to...

Ne cesto potrebujeme:
6 žĺkov, 180 g práškový cukor, 1 kopcovitá lyžica holandské kakao, 180g vlašské oriešky, sneh z 8 bielkov
Krém:
4 vajcia, 200 g kryštálový cukor, 2 ks vanilkový cukor, 2 veľké lyžice holandské kakao, 200 g čokoláda ( ja dávam vždy s obsahom kakaa min. 70% ), 1,5 poctivé maslo 82% tuku! (375 g)
Čokoládová poleva:
70g cera, 100 g čokoláda s min. obsahom kakaa 70%, 

Takto sa to podarí...

Cesto: 
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme kakao, ktoré do žĺtkovej peny poriadne zamiešame. Potom pridáme pomleté vlašské oriešky a nakoniec zľahka vmiešame sneh zo 8 bielkov.
Cesto vylejeme na tortovú okrúhlu formu s priemerom 24 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a pečieme v rúre pri 180 stupňoch. Po upečení necháme cesto vychladnúť vo forme a až potom ho vyberáme z formy. Bude si pekne držať svoj tvar :-)
Krém:
V kastróliku si zamiešame vajcia s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a kakaom. Kastrólik dáme nad paru, pridáme polámanú čokoládu a spolu šľaháme na krásny hustý lesklý krém. Ja viem podľa toho, že je hotový, keď je všetko krásne lesklé a keď si trochu hmoty vezmem medzi prsty, tak sa mi medzi nimi robí niť :-) Hmotu necháme vychladnúť a vychladnutú zmiešame s vyšľahaným maslom.
Spájame:
Na tortový korpus rozotrieme čokoládový krém a necháme zachladiť v chladničke cca 30 min. Medzitým si pripravíme v kastróliku nad parou čoko polevu, kde rozpustíme ceru a čokoládu. Tortu vyberieme z chladničky a polejeme čoko polevou. 
Krájame na trojuholníčky, Podávame s kopčekom ovocnej zmrzliny (najlepšie sa hodí mango alebo pomarančová) a ozdobíme čerstvými malinami a lístkom mäty alebo medovky :-)

Prajem krásny mega čokoládový zážitok :-)
Vaša Ivka :-)


utorok 31. marca 2015

Lievance bez múky a cukru s tvarohovým krémom a horúcou malinovo-jahodovou omáčkou

Ahojte :-)
Odhodlala som sa blogovať o jedle, ktoré pripravujem vždy s veľkou láskou. Mám nejakú tú zbierku dobrôt a tak som uvažovala s čím začnem...
Vyhrala táto zdravá dobrota. Prišla jar a asi každý z nás vo svojom vnútri cíti, že telo treba po zime prebudiť, ale hlavne tak, aby sa nám oplatilo energiou a zdravím. Tak ako prvý recept vám ponúkam tieto zdravé lievance bez múky a cukru. Sú krehké, až sa rozplývajú na jazyku. Prekladané s horúcou ovocnou omáčkou dokonale potešia váš jazýček, ktorý následne potom schladí nadýchaný tvarohový krém. 
Pôžitok pre telo aj ducha. Potešíte svoje zmysly bez výčitiek svedomia :-)


Tak poďme na to... 
Na cesto potrebujeme:
1 banán, 2 bielka, 1 žĺtok, 60g ovsené vločky pomleté, 3 veľké lyžice biely jogurt, štipka soli, kokosový olej.
Na horúce ovocie potrebujeme:
500g maliny a jahody ( čerstvé alebo mrazené), agáve sirup podľa chuti
Tvarohový krém:
200 g jemný tvaroh, vanilkový struk, brezový cukor podľa chuti, kôra z limetky

Takto sa to podarí...
Z bielok si vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh. Do mixéra vložíme banán, žĺtko a spolu rozmixujeme, pridáme jogurt, pomleté ovsené vločky a nakoniec jemne zamiešame sneh z bielkov. Cesto má byť podobnej konzistencie ako na palacinky :-) Pečieme na panvici na lievance, ktorú si vytrieme kokosovým olejom.
Na panvičke si prehrejeme agáve sirup, pridáme ovocie a spolu prepojíme a prehrejeme.
V miske si vyšľaháme tvaroh, brezový cukor, vanilku a kôru z limetky.
S touto dobrotou potešíte 4 - 5 priateľov :-)
Prajem vám veľa radosti z varenia a skvelý pôžitok z chuti :-)
Vaša Ivka